»Šparglji niso posebej zahtevni, je pa res, da je v takšnem obsegu pridelave, kot jo imamo mi, veliko ročnega dela.«
»Zmotno je mišljenje, da ta uredba prinaša prepoved pesticidov, da bomo vsepovsod pridelovali ekološko. Žal tudi ekološke pridelave ne bo. Pri tem pa ne bomo pridelali dovolj hrane.«
»Ali lahko z ekološko pridelavo pridelamo dovolj hrane, ki bo cenovno dostopna potrošnikom, pridelovalcu pa omogočila pravično plačilo znotraj agroživilske industrije?«
»Hrano namreč zaužijemo na treh energijskih ravneh: na fizični ravni nam hrana daje občutek sitosti – tu je v ospredju hrana prihodnosti, ki temelji na trajnostni – ekološki pridelavi in predelavi.«
»Pri neposrednih plačilih se suša lahko šteje za primer višje sile pri proizvodno vezanem plačilu za zelenjadnice in v določenih primerih izpolnjevanja zahtev zelene komponente pri kmetijski praksi 'Površine z ekološkim pomenom'.«
»Kokošnjak za samooskrbo, 'pladenj' za kurjenje ognja, opletene steklenice za nošenje vode ali betonsko pohištvo za vrt ‒ ti izdelki so ne samo ekološki in funkcionalni, ampak tudi družbeno in ekonomsko potrebni za preživetje v prihodnosti.«
»Letos imamo na zalogi že praktično celotno lansko sezono pridelave. Srečo imamo tudi s kakovostjo soli. Pridelali smo tudi piransko sol z zaščitenim geografskim poreklom. Te soli zadnji dve leti nismo pridelali.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju